2013. március 30., szombat

Vakvarjú: A tipikus jolly joker

Mind árkategóriában, mind szellemiségében egy olyan étteremről van szó, ami az átlag számára is nagyszerű célpont. Miután kipróbáltam személyesen is, azt kell hogy mondjam, hogy ár-élmény arányban kiemelkedő a hely. Biztos, hogy vissza fogok menni, és bárkinek ajánlanám, hogy próbálja ki, szóval hajrá!

Előételnek kacsamáj brulée-t ettem hecsedlivel (fyi: csipkebogyó lekvár) és kaláccsal. A máj tökéletes állagú volt, a brulée elmaradhatatlan karamell máza egy zöld színű, gyümölcs ízű cukorból volt. Döbbenetesen jó volt, nem jöttem rá, hogy milyen ízű a cukor, de később eszembe jutott, hogy a Fanta Exotic (van még ilyen?) ízéhez volt hasonló. A pincér azt mondta, hogy több ízű cukor van, és véletlenszerű, hogy épp melyik színűt választja a szakács. Mindenesetre igazi váratlan húzás, és eszméletlen sokat tud dobni az egész fogás összhatásán.



Főételnek szerintem kiválasztottam a legérdekesebb fogást az étlapról: sertésszűz érmék vargánya mártással és császármorzsával. Nem láttam még sehol ilyen köretet, ezért nem is volt kérdés, hogy ezt fogom megkóstolni. Igazából ízében nem volt olyan nagy dobás, de jó volt elkészítve, az enyhén sós/semleges morzsa is tök jól passzolt hozzá, de mégis maradt bennem egy kis hiányérzet. Nem tudom megmondani, hogy mi hiányzott az ételből, de az egész fogás harmóniája nem volt teljes. Talán a vargányás szószt kellett volna sokkal erőteljesebbé tenni, vagy akár azt is meg merem kockáztatni, hogy ha már császármorzsa, akkor azt valamilyen édes ízvilággal dobom fel (mazsola alap). Igen, talán ezt kellett volna, pont az a csibészség hiányzott, amit az egzotikus ízű cukor adott az előételnek ;-)



Almás rétes roló fehércsoki mousse-szal érkezett zárásként. Göngyölt réteslapokba volt töltve a sztenderd fahéjas almás töltelék. A fehércsoki pedig fagylaltgombócként virított a tányéron. Teljesen jól illettek egymáshoz, bár a fehércsoki talán túlságosan dominált ízében, de ezt csak a kritikus énem fedezte föl, tulajdonképpen jó volt úgy, ahogy volt.



Összességében egy nagyon korrekt ebéd volt, a kiszolgálás pörfekt, a hely pedig nagyon tetszetős. Ez tipikusan egy olyan hely, amelyikről el tudom képzelni, hogy gyakran felkeresem ezután. Tipikus jolly joker, ha étteremválasztásról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése