2010. október 3., vasárnap

Carrier Day and the Library

Az előző előtti héten szerdán volt a Karrier Nap, ami tulajdonképpen a Symposium folytatásának tekinthető. Szerdán még több cég volt jelen, és egy részük előadást is tartott, ahol egyrészt bemutatták a cégüket, másrészt elmondták, milyen gyakornoki és egyéb lehetőségeket kínálnak. Az előadások egy része angolul, másik része németül volt, úgyhogy itt is szelektáltam: voltam egy befektetési bankos előadáson és két termelő cég előadásán, de igazából az utóbbiaknak nem a szakmai érdeklődés volt az oka. A Procter&Gamble már tartott aznap egy reggeli előadást, és találkozván az egyik indiai MBA-s sráccal szemet szúrt a nála lévő szatyor. Kiderült, hogy az előadáson kapták és a P&G által terjesztett termékekből volt összeállítva, úgyhogy ezt nem szabadott kihagyni. Annyira nem érdekelt volna ez a dolog, ha nem épp külföldön lennék és nem lenne szükségem ilyen dolgokra a mindennapi életben.
A jelenlévő cégeken kívül volt egy Tschibo kávézópult és egy Lindt csoki sarok is a helyszínen. ezekről foto is készült és természetesen meg is kóstoltam a termékeket. A csoki egyszerűen fantasztikusan jó volt. Két cukrász-forma helyben is készített csoki bonbonokat, így elég látványos volt az egész. Amúgy kérdeztem egy német srácot, hogy náluk mit hívnak bonbon-nak és ők például a csokiból készült dolgokra nem mondják ezt, csak a cukorkára.
Este átmentünk az egyik koreai lány lakásába, mert csináltak koreai kajákat, ugyanis aznap volt a koreai Hálaadás napja. Igazából nem érzékeltem a kajákat speciálisan koreainak, mert igazából a következők voltak: palacsintatészta zöldségekkel kisütve, rántott cukkíni meg curry.

Hétfőn és kedden kb. sosincs órám, így a hét eleje mindig elég laza, tulajdonképpen 4 napos a hétvége. Ezeket a szabadidőket majd tanulásra fogom használni, meg ha már jobban kezd körvonalazódni a szakdogám témája, akkor elkezdem írni.
Egész jók az adottságok, a könyvtár tök nyugis és amikor hétvégén voltam, alig voltak, szóval lehetne dolgozni. A sulinak van egy internetes adatbázisa, ahonnan rengeteg folyóiratot lehet letölteni és visszamenőleg olvasni a régebbi cikkeket is. Szóval tényleg jó lenne végre kitalálni, hogy miről írom a szakdolgozatomat. Ezen kívül még németet és angolt is tanulhatnék, szóval unatkozni nagyon nem fogok attól függetlenül, hogy nincs annyira sok órám. Ha van, akkor viszont 3 óra 15 perc van egyben legtöbbször, ami végülis kétszer 90 perc plusz 15 perc szünet.
Lassan beindulnak az egyetemi beadandó írások is. Megkaptuk már a Financial accounting és a Real Estate Management tárgyakhoz is az első esettanulmányokat. Nem tudom, mennyire lesznek ezek megterhelőek, de az mindenesetre jó, hogy csoportokban kell szinte mindig dolgozni.
Ja, és németből a Deutsche Börse az én témám, amiről egy prezentációt kell készítenem. Természetesen én választottam ezt, hogy ha már bele kell ásnom magam németül egy gazdasági témába, akkor legyen az olyan, ami legalább kicsit érdekel is. Szóval lassan ezt is elkezdem csinálni, mert aztán minden össze fog sűrűsödni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése