2010. szeptember 6., hétfő

Geisenheim, Johannisberg, first class @ EBS

Nagyon sok új dolog nem történt velem az elmúlt pár napban, de most van időm írni, mert ezen a héten is mindössze 1 órám lesz. Lett volna még egy, de azt áttették jövő hétre valami egyetemi rendezvény miatt.
Szerdán reggel lesz Business German Class, ami 8:00-11:15-ig tart. Általában az órák itt nem 80-90 percesek, hanem 3 óra vagy még hosszabb. A heteim eléggé változatosak lesznek, mert nincsen stabil órarendem, hanem mindig más. És van olyan is, hogy szombaton lesz órám Nem is egyszer.

Az eddigi egyetlen órám a Financial Modeling tárgyból volt. Tulajdonképpen pénzügyi témákkal kapcsolatos Excel használatot tanulunk, ami nekem így első hallásra nagyon is bejön. Ezt egy modulban tanulom, ami azt jelenti, hogy 2 tárgy tartozik egybe, és mindkettőt teljesíteni kell, mert külön nem érnek semmit. Ebből az egyik a Financial Modeling, ami abból áll, hogy a tanár elmagyarázza és példákon keresztül demonstrálja a tananyagot. Lesz majd olyan, hogy nekünk kell különböző problémákat megoldani a tanult módszerekkel az órán, ami szerintem olyan lesz, mintha otthon szemináriumon lennénk... A modul másik tárgyáról még nem tudok semmit mondani, mert olyanom még nem volt, de arra következtetek a tárgy neve (Doing your own Research) és a tanár által elmondottak alapján, hogy meghatározott vagy szabadon kitalált kutatást kell végeznünk kisebb csoportokban. Na ezt már nagyon várom és remélhetőleg kitalálok addigra egy olyan témát, amit utána majd a diplomámhoz is fel tudok használni.:)

Az órákon kívül szinte minden héten lesz egy céges prezentáció az egyetemen, ahova szabadon jelentkezhet bárki. Rengeteg befektetési bank van a meghívottak listáján és nagy részük londonból jön ide azért, hogy bemutathassa a céget (holnap a Deutsche Bank, jövő héten a Bank of America Merrill Lynch, utána pedig a Citigroup Global Markets előadásaira fogok menni...).
Ezen a héten csütörtökön egy ingatlanpiaci szakember tart egy előadást, amire engem is meghívtak, mivel fölvettem több ingatlanos tárgyat is (konkrétan 2 modult, vagyis négy tárgyat vettem fel ingatlanértékelés és ingatlan portfolio menedzsment témakörökben, mert ilyet otthon nem nagyon tanítanak).

Szóval ebből is látszik, hogy nem fogok unatkozni a héten, ráadásul péntek reggel megyünk Hamburgba egy szervezett túra keretében. Hamburg tőlünk elég messza van, úgyhogy sokat fogunk aznap utazni, majd egy városnézés vár ránk. Ezután szabadprogram van, és nagyon azon vagyunk a lakótársammal, hogy elmegyünk a Hamburg - Nürnberg Bundesliga meccsre szombaton. Remélem sikerül még jegyet kapnunk pénteken. Vasárnap délután fogunk hazaérkezni.

Mi történt még?
Múlt hét pénteken elmentünk biciklivel Geisenheimbe a lakótársammal. Ez egy pici városka a Rajna parton tőlünk néhány kilométerre. Onnan pedig már csak egy köpésre van Johannisberg. Bár egy hegyre (dombra) kell felkapaszkodni, de a látvány miatt nagyon is megéri. Van ott egy kastély, meg egy templom illetve csodaszép kilátás :) Egy 2. kategóriás emelkedőt kell teljesíteni bicajjal (igazából 3-400 méterről van szó, de elég meredek, majd látjátok a képen). Nekem ez sikerült is, de a lakótársamat nem vártam meg, mert ő kicsit lassabb volt. Azt beszéltük meg, hogy fönt találkozunk. Végül ő visszafordult, mert az ő bérelt kerékpárjával nem nagyon lehet ilyen helyeken közlekedni. Eléggé nehéz és igazából arra jó, hogy sík szakaszon menjél vele, de tényleg semmi másra nem használható. (mondjuk a lakótársamról se mondanám, hogy igazi sportember... :) ) Én meg a jó kis használtan vásárolt mountain bike-ommal simán megmásztam a hegyet :) most már váltani is tudok vele és egyre jobban hozzászokok, szóval tényleg jó döntés volt megvenni.

Amúgy amiről még nem írtam, hogy csütörtök este csináltam a lakótársaknak, meg még pár koreai cserediáknak pizzát. Elég jó lett az itteni konyhai viszonyokhoz képest, sőt, azt kell hogy mondjam, bármilyen konyhai viszonyok között készült pizzával felveszi a versenyt. Ízlett mindenkinek, főleg nekem (és ez is fontos)...
Ja, és most már szinte biztosnak tűnik, hogy október legvégén hazalátogatok majd egy hétre, mert akkor se nagyon lesznek óráim :) Pár napig a velem tartó koreai barátaimat fogom guide-olni a városban, de utána november 8áig otthon leszek, szóval lehet velem találkozni :) jupi-jupi-juppppííí

És akkor jöjjenek a csodás képek:
Johannisberg Schloss (ide mentem fel bicajjal; jobbra a kastély melletti templom)

Evangélikus templom, Geisenheim
ez a "kastély"
a kastély melletti templom kívülről...

...és belülről
Rajna fentről
itt kezdődött az emelkedő, ahova fel kellett tekerni

1 megjegyzés:

  1. Egyszer írd már meg légyszí az alap pizzatészta receptedet. Annyit hallok róla, hogy kedvem támadt elkészíteni :)

    Az október vége meg jól hangzik, de írok majd mailt is a témában, már esedékes péntek óta.

    VálaszTörlés